Røde Kors

Posted by Admin On 0 kommentarer
Røde Kors er en veldedig organisasjon som ble grunnlagt av sveitseren Henri Dunant. Tanken bak var at sårede i krig skulle få hjelp, uansett om du var venn eller fiende. Norges Røde Kors er en moderne hjelpeorganisasjon med ca 135 000 medlemmer.

Organisasjonen ble stiftet den 22. september 1865 av statsminister Frederik Stang, og er en av de eldste nasjonale Røde Kors-foreningene i hele verden. Utenom krigstid er Røde Kors en beredskapsorganisasjon som yter hjelp til utsatte og sårbare grupper i samfunnet.

Du kan bli Røde Kors-fadder og på den måten bidra til å hjelpe mange av de som er helt avhengige av hjelp for å kunne klare seg. Vi har sett det i Haiti, vi ser det i Pakistan. Fattigdom, krig og katastrofer rammer alltid de minste.Bli Røde Kors-fadder og hjelp til med alt fra nødhjelp, husly, vann, mat og medisinsk behandling til trygg voksenkontakt, beskyttelse og skolegang. Fire ganger i året får du nyhetsbrev slik at du kan følge arbeidet.

Som Røde Kors-fadder støtter du en velkjent organisasjon, med å hjelpe uskyldige ofre i konflikter og katastrofer.

Visste du at 40 kroner er nok til medisinsk behandling av kolera? At 50 kroner er nok til et myggnett som beskytter mot dødelig malariamygg? Eller at 75 kroner er nok til skolemateriell for ett barn i ett år i Rwanda?

Røde Kors er en av organisasjonene hvor mesteparten av bidragene som blir samlet inn, faktisk går til de som trenger det. I følge innsamlingskontrollen.no går 90,2 % til formålet, 4,4 % går til administrasjon og 5,4 % går til å skaffe nye midler.
  • Du velger selv hvor mye du ønsker å bidra med som Røde Kors-fadder.
  • Du er Røde Kors-fadder så lenge du selv ønsker, og kan når som helst avslutte ditt engasjement.
  • Du får nyhetsbrev 4 ganger per år, så du kan følge arbeidet.
  • For 200 kroner i måneden bidrar du til at enda flere barn får akutt og langsiktig hjelp.
  • Røde Kors planlegger og gjennomfører alle programmer i samarbeid med lokalsamfunnet.
  • Det er de mest trengende områdene som får din hjelp.
  • Røde Kors har også andre kampanjer som Gi med hjertet, hvor du gi en gave som skolemateriell, vaksiner m.m.
        Benytt sjansen til å hjelpe, bli Røde Kors-fadder i dag!